A ALEGRIA INVADIU MINHA ALMA

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Big Meu Lindo.

sábado, 21 de fevereiro de 2015

MASALA CHAI

Masala Chai


Do you know that many Indians love to drink tea? Indians usually drink black tea with sugar, milk, spices and/or herbs or both. I, personally, love a perfectly brewed hot cup of tea over coffee. In this post, I will, however, show you a very famous variety of tea which is called Masala Chai.
Masala chai (मसाला चाय, literally “mixed-spice tea”) is a flavored tea beverage made by brewing black tea with a mixture of aromatic Indian spices and herbs. This recipe is different than tea which is usually brewed in many homes which may or may not use either a spice (Cardamom, Ginger) or herb (Tulsi, Indian basil), but not both. The extra spices and herbs add to the taste  (स्वाद – Svad) and aroma (सुगंध – Sugand) of tea. It is also considered to be very helpful (उपयोगी – Upyogi) in cough and cold. This recipe has gained immense worldwide popularity (लोकप्रियता – Lokpriyata). Now, you can enjoy the taste of Masala Chai in most coffee and tea houses across the globe. It is usually prepared by a decoction of green cardamom pods, cinnamon sticks, ground cloves, ground ginger, and black pepper together with black tea leaves. Nowadays, you can now get masala chai in pack containing tea bags, though it is always better to use fresh ingredients.
Now you know much about Masala Chai, why not give it a try for yourself?  I found a nice video on Youtube, which will show you exactly how to make it at home.
Masala tea usually need the following ingredients (the video also shows mint, which you may use or omit. Some people use fresh leaves of Tulsi, Indian basil though I suspect (संदेह – Sandah) that you will find it if you live outside India)
Ingredients for Masala Chai:
4 whole cloves (लौंग - Long)
2 cardamom (इलायची – Elayachi) pods
1 cinnamon (दालचीनी  – Daalchini) stick, broken into pieces
3 cups water (पानी - Paani)
1/4 teaspoon ground ginger (अदरक - Adarak)
1/8 teaspoon fresh ground black pepper (काली मिर्च  - Kaali Mirch)
1/2 cup milk ( दूध  - Dudh)
2 tablespoons granulated sugar (चीनी - Chini)
2 tablespoons black tea (काली चाय – Kaali Chai)

Masala Chai
 Hindi Língua
Sabe que muitos indianos gostam de beber o chá? Índios costumam beber chá preto com açúcar, leite, especiarias e / ou ervas ou ambos. Eu, pessoalmente, adoro um copo quente perfeitamente fabricado de chá sobre o café. Neste post, vou, no entanto, mostrar-lhe um muito famosa variedade de chá que é chamado de Masala Chai.
Chai Masala (मसाला चाय, literalmente "chá mixed-tempero") é uma bebida de chá aromatizado feito por cerveja chá preto com uma mistura de especiarias indianas e ervas aromáticas. Esta receita é diferente do que o chá que normalmente é fabricada em muitos lares, que pode ou não pode usar tanto uma especiaria (cardamomo, gengibre) ou erva (Tulsi, manjericão indiano), mas não ambos. As especiarias e ervas extras adicionar ao gosto (स्वाद - Svad) e aroma (सुगंध - Sugand) de chá. Considera-se também a ser muito útil (उपयोगी - Upyogi) em tosse e resfriado. Esta receita ganhou imensa popularidade em todo o mundo (लोकप्रियता - Lokpriyata). Agora, você pode apreciar o sabor de Masala Chai na maioria das casas de café e chá em todo o globo. Geralmente é preparado por uma decocção de vagens verdes de cardamomo, canela em pau, cravo em pó, gengibre em pó e pimenta preta, juntamente com folhas de chá preto. Hoje em dia, agora você pode obter masala chai em embalagem contendo sacos de chá, embora seja sempre melhor usar ingredientes frescos.
Agora você sabe muito sobre Masala Chai, por que não dar uma chance para si mesmo? Eu encontrei um bom vídeo no Youtube, que irá mostrar-lhe exatamente como fazê-lo em casa.
Chá Masala normalmente são necessários os seguintes ingredientes (o vídeo também mostra hortelã, que você pode usar ou omitir Algumas pessoas usam folhas frescas de Tulsi, manjericão indiano embora eu suspeite (संदेह -. Sandah) que você vai encontrá-lo, se você vive fora da Índia)
Ingredientes para Masala Chai:
4 dentes inteiros (लौंग - Long)
2 cardamomo (इलायची - Elayachi) pods
1 canela (दालचीनी - Daalchini) vara, quebrado em pedaços
3 xícaras de água (पानी - Paani)
1/4 colher de chá de gengibre em pó (अदरक - Adarak)
1/8 colher de chá de pimenta preta fresca (काली मिर्च - Kaali Mirch)
1/2 xícara de leite (दूध - Dudh)
2 colheres de sopa de açúcar granulado (चीनी - Chini)
2 colheres de chá preto (काली चाय - Kaali Chai)


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